Ontdek de Dolomieten

Ontdek de Dolomieten, voor een geweldige wintersport vakantie Italië, Zuid-Tirol.
Wie op zoek is naar een wintersport vakantie in een inspirerende en spannende omgeving, moet zeker eens kijken wat de Dolomieten, Italië, te bieden hebben. De Dolomieten is een bergketen in de Zuidelijke Alpen en worden gekenmerkt door steile rotswanden en hoge bergtoppen. De Dolomieten liggen in Zuid-Tirol, Italië. De hoogste bergketen is de Marmolda en maar liefst 3300 meter hoog. Nog 15 andere bergketens in de Dolomieten zijn hoger dan 3.000 meter. Het is heerlijk om een wintersport chalet aan de piste in Zuid-Tirol te huren.

Sneeuwzekerheid in de Dolomieten.

Skigebieden boven de 3000 meter hoogte, staan voor de grootste kans op een flink pak sneeuw. Een wintersport vakantie Dolomieten in januari, februari of maart betekent dat ook sneeuwzekerheid. Het is één van de meest sneeuw zekere gebieden in Italië. Maar ook een wintersport verblijf huren met de kerstvakantie is genieten van een flink pak sneeuw. Dat is een reden om een skivakantie Dolomieten met kerst of oud en nieuw te boeken. Met wat geluk is er een goedkoper, last minute wintersport appartement of chalet beschikbaar. Ontdek de Dolomieten als last minute aanbieding.

Mooiste skigebieden in de Dolomieten.

Je vindt de mooiste skigebieden van Europa in de Dolomieten. Of je nu een wintersport chalet in Val Gardena huurt of een ski appartement in Kronplatz, Latemar/Obereggen, Alta Badia of Carezza Ski, in Zuid-Tirol is het altijd genieten. Met meer dan 1300 kilometer pistes en fantastische apres ski mogelijkheden is dit een top locatie voor alle wintersporters en bergwandelaars.

Chalet wintersport Dolomieten huren.

Wie een wintersport chalet in Zuid-Tirol en specifiek de Dolomieten wil huren, kan bij ons zoeken op skigebieden, aantal personen, faciliteiten, enzovoort. Zoek je bijvoorbeeld een 2, 4 of 6 persoons chalet wintersport aan de piste in Val Gardena, kijk dan onder wintersport accommodaties Val Gardena tot en met 8 personen. Je kunt bij ons ook een appartement of ski chalet voor een grote groep in de Dolomieten huren. Er zijn ook appartementen en groepsaccommodaties voor grote groepen tot 18 a 22 personen beschikbaar. Aangeraden wordt een groepsaccommodatie Val Thorens minstens 1 maand voor aankomst te boeken.

Dolomieten staan op de werelderfgoedlijst Unesco

Ontdek de Dolomieten als beschermd natuurgebied. De Dolomieten zijn niet alleen een paradijs voor wintersporters. Ook wandelaars, natuurliefhebbers, bergbeklimmers en vogelaars kunnen hier volop genieten. Het Werelderfgoed Comité van de Unesco heeft de Dolomieten erkend als beschermd gebied en deze toegevoegd aan de lijst met erkende werelderfgoederen. Het gaat dan om de provincies Zuid-Tirol, Belluno, Trentino, Udine en Pordenore. Deze erkenning geldt voor een gebied van meer dan 141.000 hectare. Wij hopen dan ook dat de wintersporter, wandelaar en bergbeklimmer rekening houdt met de unieke waarde van dit historische gebied en zijn verblijf op een duurzame manier inhoud geeft. Dan kunnen toekomstige generaties nog honderden jaren genieten van wintersport in Zuid-Tirol. Hier vind je meer informatie Unesco en Dolomieten.